epitropi kataplixias

Επιτροπή καταπληξίας (shock)

Πρόεδρος: Χαλκιάς Αθανάσιος

Μέλη: Καρλής Γεώργιος, Μυλωνά Μαρία, Πουρίκη Σοφία,  Ραϊτσίου Μπογδάν

Αναπληρωματικά Μέλη: Αναστασόπουλος Δημήτριος, Μαρινάκης Ευάγγελος


Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Καταπληξίας (Shock) της ΕΕΚΑΑ.

Αντικείμενο της Επιτροπής είναι η συμβολή στην κατανόηση της παθολογικής φυσιολογίας όλων των τύπων καταπληξίας, των καταστάσεων χαμηλής ροής και των συναφών πεδίων, η διευκόλυνση της ενσωμάτωσης των ερευνητικών και κλινικών αρχών στη μελέτη της καταπληξίας και η αύξηση της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας και του κοινού σχετικά με το συγκεκριμένο πεδίο.

Ιδιαίτεροι στόχοι της Επιτροπής είναι η προώθηση της βασικής, μεταφραστικής και κλινικής έρευνας μέσω της Επιτροπής Έρευνας και Δεοντολογίας, η ενθάρρυνση των επαγγελματιών υγείας να ανταλλάσουν γνώση και ιδέες, η ενίσχυση της εκπαίδευσης των υγειονομικών και η καθοδήγηση των νέων ερευνητών στο ευρύτερο πεδίο της καταπληξίας. Στους στόχους της Επιτροπής περιλαμβάνονται και η προώθηση συνεργασιών μεταξύ εγχώριων και/ή διεθνών Επιστημονικών Εταιρειών, η οργάνωση συνεδρίων και επιστημονικών συναντήσεων και η παροχή διεπιστημονικού πεδίου συζήτησης για τη διάδοση της γνώσης και τη βελτίωση της ποιότητας των θεραπευτικών προσεγγίσεων στους ασθενείς με καταπληξία.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε μια αναπτυσσόμενη κοινότητα που αφοσιώνεται στην προώθηση και βελτίωση της γνώσης σχετικά με την καταπληξία και τη διαχείριση της. Η συμμετοχή θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση όχι μόνο μεταξύ των μελών, αλλά και σε όλη την ευρύτερη κοινότητα των επαγγελματιών υγείας. Τα μέλη έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις δραστηριότητες της Επιτροπής, συμπεριλαμβανομένων των επιστημονικών συναντήσεων, των Τμημάτων και των Ομάδων Εργασίας, να προωθήσουν την επαγγελματική τους ανάπτυξη μέσω διαφόρων προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης, να αυξήσουν την αξιοπιστία του επιστημονικού τους έργου μέσω της σύνδεσης και της υπαγωγής τους στην Επιτροπή και να δημιουργήσουν περισσότερες ευκαιρίες μέσω της συμμετοχής τους σε ένα ισχυρό επιστημονικό δίκτυο με διεθνή απήχηση. Τα μέλη ενημερώνονται για όλα τα νέα της Επιτροπής Καταπληξίας μέσω ηλεκτρονικού ενημερωτικού δελτίου που αποστέλλεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεχή υποστήριξή σας.

Εκ μέρους της Επιτροπής Καταπληξίας (Shock)

Ο Πρόεδρος

Αθανάσιος Χαλκιάς MDMScPhDFESCFAcadTMFCP

Επίκ. Καθηγητής Αναισθησιολογίας

Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Committee on Shock

It’s a great pleasure and honor to welcome you to the website of the Committee on Shock of the HSCPR.

The aim of the Committee is to contribute to the understanding of the pathophysiology of all types of shock, low flow conditions, and allied disciplines, to facilitate the integration of basic and clinical disciplines in the study of shock, and to increase awareness among healthcare professionals and public on this particular field.

The Committee specifically aims at promoting basic, translational, and clinical research through the Research and Ethics Committee of the HSCPR, encouraging healthcare professionals to exchange scientific knowledge and ideas, as well as to reinforce professional education and foster mentoring of young investigators in the wider field of shock. Other aims of the Committee on Shock include the promotion of collaborations with national and/or international societies, the organization of scientific meetings and conferences, and the provision of a multidisciplinary forum to disseminate knowledge and enhance the quality of therapeutic approaches in patients with shock.

We invite you to join the growing community of those committed to promoting and improving knowledge on Shock and its management. Membership will raise awareness not only amongst members, but also throughout the wider healthcare community. By being a member of the Committee on Shock, you will be able to become closely involved in our activities, including participations in scientific meetings and positions in Sections and Working Groups, promote professional development through our education and training programs, add extra credibility to your work through association and affiliation, and create more opportunities through networking. All members receive the e-newsletter that keeps them up to date on all the Committee’s news.

We thank you in advance for your continued support.

On behalf of Committee on Shock

The Chair

Athanasios Chalkias MD, MSc, PhD, FESC, FacadTM, FCP

Asst. Professor of Anesthesiology

University of Thessaly, School of Medicine